Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júliusban lépett hatályba a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény, amely előírta, hogy a kaszinók, a játéktermek és az online kaszinók belső kockázatértékelő szabályzatot kötelesek készíteni.Ehhez ad most sorvezetőt az NGM rendelettervezete.

A kockázat körébe tartozik a szokatlan játékosi magatartás, illetve a szokatlan tranzakció. Az ezekre utaló körülményeket a tervezet melléklete tartalmazza. Amennyiben a személyzet ilyet észlel, akkor a kaszinó köteles felfüggeszteni a nyeremény kifizetését. A belső szabályzatban rögzíteni kell, hogy ilyenkor milyen tájékoztatást adnak az ügyfélnek. A felfüggesztés valós okát azonban nem közölhetik a játékossal!

Mi lehet gyanús?

A kaszinókban és kártyatermekben szokatlan játékosi magatartás - egyebek mellett -, ha valaki nem a saját nevében akar játszani, mással vásároltat zsetonokat magának, illetve a játékosok egymás között elosztják a zsetont.

Szintén gyanús az, aki a vásárlást követően rövid időn belül - akár játék nélkül - visszaváltja a zsetonjait és arról nyeremény igazolást kér.

Nem díjazható az sem, ha  meghatározott játékosi kör rendszeresen egymás ellen játszik azonos nyeremény ígérvényű, de ellentétes kimenetelű játékokat (például rulett esetén páros-páratlan, vagy piros-fekete téttel).

Az online kaszinóknál, illetve az egyéb távszerencse játékoknál gyanús a játékos, ha hamis személyi adatokkal vagy e-mail címmel játszik, többször akarja nyilvántartásba vetetni magát más-más ip-címről, illetve több játékosi egyenleggel is rendelkezik.