A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, addig még kétszer ülésezik a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, és az üléseken dől el, hogy mit terjesztenek a frakció elé.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés politikáját törvénybe foglaltan teszik fenntarthatóvá. Ennek alapja pedig az lesz, hogy a magyar családok meg tudják fizetni a rezsit, az Európai Unió átlagánál ne fizessenek többet, biztonságos és minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként. "Ez a rezsicsökkentés alapja" - szögezte le a politikus.

Kérdésre válaszolva Németh Szilárd azt is elmondta, továbbra is meg fogják nézni: megfelelő-e az árképzés. Célnak nevezte, hogy a magyar családok számára megfizethető legyen a szolgáltatás és ne kizárólag a szolgáltatók határozzák meg, hogy mi történik a piacon.
A fideszes politikus azt is elmondta, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és munkacsoportja készíti elő azt a közmű-törvényt, amelynek lényege, hogy a szolgáltatók a keletkező profitot a minőség javítására és a biztonságos működés fenntartására fordítsák.

Kiemelte továbbá, hogy a magyar családok rezsitartozásai 2012 májusában elérték a 143 milliárd forintot. A rezsicsökkentés után ez 123 milliárd forintra csökkent. "Ez még mindig sok" - emelte ki Németh Szilárd, hozzátéve: az április 6-ai országgyűlési választások tétje, hogy "visszajönnek-e azok, akik megnyomorították a magyar embereket, akik belehajtották a embereket a devizahitelekbe, a sárgacsekk-tartozások világába". Németh Szilárd szerint biztos, ha ez a koalíció visszatér, "a rezsicsökkentést meg fogják szüntetni, és vissza fogják állítani a 2002 és 2010 közötti állapotot", amikor egyetlen céljuk volt, a szolgáltatók extraprofitjára irányuló kérések teljesítése - fejtette ki a fideszes politikus.

Németh Szilárd a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra is, hogy hétfőn lejár a február elsejétől esedékes ingyenes készpénzfelvételre való jelentkezési határidő. Akik most nem tesznek nyilatkozatot bankjuknál, azok ezt leghamarabb csak a következő hónaptól, március elsejétől vehetik igénybe a szolgáltatást.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy a harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét. A kormányfő a rádióinterjúban azt is megerősítette: várhatóan újabb külföldi kézben lévő energiaszolgáltatókat vásárol vissza az állam.