Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent és a Magyarország kormánya és Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról címet viselő határozat gyorsforgalmi összeköttetést ígér Szegednek, Debrecen irányába. Ezt a 47-es számú főút bővítésével érik el, 2021 végéig.

A Szeged és Makó közötti elővárosi közlekedés fejlesztése, egy vegyesforgalmú Tisza-híd építését is tartalmazza, P+R parkolóval kiegészítve - ennek a határideje 2022. augusztus 31.

A határozatban szerepel a  városi repülőtér további működéséhez szükséges fejlesztési lehetőségek feltárása, továbbá annak vizsgálata, hogy miképpen juthatna további területhez - a fejlesztése miatt - a Pick Szeged Zrt. Az ELI lézer kutatóközpont mellé pedig egy inkubátorház épülne.

Ki kell dolgozni ez év augusztus végéig a szegedi Okos Város Program fejlesztési koncepcióját, jövő év augusztus végéig pedig a Belvárosi híd rekonstrukciójának a programját kell elkészíteni.

A belváros rekonstrukciója keretében pedig - lehetőség szerinti uniós fejlesztési források bevonásával - megvalósul a Tisza Szeged Főutcája projekt, a Széchenyi tér a második világháború előtti arculatát nyeri vissza, a Mars tér rehabilitációja során pedig áthelyezik onnan a távolsági busz-közlekedést. Meg kell vizsgálni egy kerékpáros- és gyalogos híd megépítésének a
lehetőségét is. Egy munkacsoport alakul annak vizsgálatára, hogy miképpen lehetne Szeged tömegközlekedését elektromos alapra helyezni.

A sport területén pedig 2019. augusztus 31-re felépülne egy új fedett versenyuszoda, egy új kézilabdacsarnok, továbbá egy  atlétikai központ is.

A felsoroltak forrásigényének meghatározását - a város önkormányzatának a bevonásával - azonnal meg kell kezdeniük az illetékes minisztereknek.