A dokumentumot a Budapest-Moszkva üzleti fórum keretében írta alá Krisán László, a budapesti kamara elnöke, és Suren Vardanyan, a moszkvai kamara alelnöke.

Az aláírás után a BKIK elnöke az MTI-nek elmondta: a megújított megállapodás az együttműködés megerősítését, a jó példák, gyakorlatok megosztását szolgálja. Úgy vélte, a budapesti vállalkozások piacra jutásában szintén fontos szerepet játszik a két kamara közötti megállapodás.

Krisán László hangsúlyozta: a BKIK fontos feladata, hogy segítse a budapesti vállalkozások forráshoz, illetve piachoz jutását, a szakképzést, valamint a szabályozói környezet egyszerűsítését, a bürokrácia csökkentését.

A közép-magyarországi régió a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban kevesebb forráshoz jut, ezért a BKIK olyan javaslatokat dolgoz ki, amelyek ezt ellensúlyozhatják - mondta.

Krisán szerint jó indulás a 80 milliárd forint keretösszegű Budapest alap, de szorgalmazzák a keret bővítését, mert a budapesti vállalkozások akár az összeg négy-ötszörösét is fel tudnák használni.