Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Olav Fykse Tveit szombati egynapos látogatása során találkozott Fabiny Tamás diakóniai kapcsolatokért felelős evangélikus püspökkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megválasztott elnökével és Bogárdi Szabó Istvánnal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével - olvasható a MEÖT közleményében. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hivatalában fogadta az EVT főtitkárát.

Azt írták: Olav Fykse Tveit látogatása végén nagyra értékelte az egyházak és a magyar kormány szerepvállalását a migránsok és menekültek között végzett feladatok ellátásában. Elmondta, hogy a külföldi sajtó más képet mutatott a magyar helyzetről, mint amit az általa vezetett delegáció tapasztalt.

Az EVT főtitkára ígéretet tett arra, hogy a nemzetközi szervezetek a jövőben valamilyen formában segítik a Magyarországon átvonuló menekültek közötti egyházi szolgálatot - tették hozzá.

A genfi székhelyű EVT magyarországi szervezete az 1943-ban alakult MEÖT. A MEÖT széles körű nemzetközi kapcsolatokat tart fenn öt kontinens nemzeti egyháztanácsaival és nemzetközi egyházi szervezeteivel, és koordináló szerepet vállal a magyar egyházak nemzetközi munkájában. A MEÖT-nek tizenegy tagegyháza van, és számos felekezet - például a Magyar Katolikus Egyház - együttműködő státussal vesz részt a munkájában.