Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügyben a szocialista Kórózs Lajos kérdezte a humántárca vezetőjét. Balog Zoltán helyett államtitkára, Rétvári Bence  válaszolt - írta a portál.

A politikus azt írta: ahogy tavaly, úgy most is lakóhelytől függetlenül kiküldik az Erzsébet-utalványokat azoknak, akik magyar nyugdíjban részesülnek, állampolgárságtól függetlenül.

A postázás költségéről pedig csak későbbre ígért tájékoztatást.

Rétvári december 20-án jelentette be, hogy lezárult az Erzsébet-utalványok kézbesítése, keddig mindenki megkapta a juttatást vagy - ha nem volt otthon - az erről szóló értesítőt. Idén - a tavalyihoz hasonlóan - 2,7 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapott tízezer forint értékben Erzsébet-utalványt a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően.

Ha a Magyar Posta kézbesítője nem találta otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagyott a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor február 28-ig a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó / Mohai Balázs