Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn belföldön a KSH közli első becslését a kiskereskedelem októberi alakulásáról. Szeptemberben a forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 5,1 százalékkal nőtt az előző évhez képest, míg január-szeptemberben 4,9 százalékkal haladta meg a 2016-ost.

Az MNB pedig publikálja az állampapírpiaci referenciahozamok , az állampapírok aukciós átlagkamatának, valamint a BUX november értékeit.

Külföldön az Eurostat 11-kor közli az októberi kiskerszámokat, a hó/hó forgalom kapcsán a piac az előző havi mínusz 0,2 után most 0,8 százalékos bővülésben bízik. Emellett publikálják az euróövezeti szolgáltatóipari és összetett végleges november pmi-számokta is.

Délután pedig az USA-ból 16 órakor a novemberi szolgáltatóipari ISM-index érkezik, az októberi 54,8 pont a piaci konszenzus 55,2 pont.

Ezzel együtt a nap legjobban várt eseménye az, hogy Londonban a Legfelsőbb Bíróság a londoni kormány fellebbezése nyomán elkezdi a tárgyalást egy alsóbb szintű bírói döntésről, amely szerint csak a parlament hozzájárulásával lehet elindítani Nagy-Britannia és az EU válási folyamatát.