Új fejezet íródik a józsefvárosi menzaháborúban. Az igazi gond azonban csak most kezdődik, és ennek a gyerekek és az idősek isszák meg a levét. Kevés a koszt, és későn viszik ki.

Az Eurest Étteremüzemeltető Kft. tegnapi levonulása óta egy VIII. kerületi bölcsőde konyhájából igyekeznek ellátni 600-650 személyt, amelynek nem éppen erre szabott a kapacitása. Emiatt többnyire csak egy fogással tudnak szolgálni. Azzal sem feltétlenül a megkívánt időben. Információink szerint sok otthonba csak délután 3 óra után jutott el a szűkös ebéd, ami bizony gondot okozhat a cukorbetegséggel küzdő időseknek és rászorulóknak.

Forrásaink szerint lehet, lesz még ennél rosszabb is. Szombaton sokaknak már csak konzerv jut majd, vasárnap pedig még az sem, mert előbb-utóbb kifogynak a készletekből. Hacsak ki nem talál addig valamit a VIII. kerület vezetése. Akárhogy is nézzük, hosszú távon tarthatatlan az a helyzet, amelybe belelavírozták magukat Pikó Andrásék.

És most egy újabb csavar ebben az amúgy sem hétköznapi történetben: a kirúgott szolgáltató újból bejelentkezett a VIII. kerületi önkormányzatnál. Főznének, ha fogadnák az ételt, amit küldenek.

"A Klassz Menza Kft. szerződésének érvénytelenítése nem volt jogszerű, a cég most is érvényes szerződéssel rendelkezik. A cég akár napokon belül helyre tudná állítani a korábban megszokott szolgáltatást" - közölte Vigh Károly, a cég jogi képviselője. "Több levélben is jeleztük, hogy nyitottak vagyunk az egyeztetésre, de sajnos semmilyen válasz nem érkezett a polgármester úrtól."

Pikó András lapunknak viszont válaszolt: "Az Eurest Kft. - eleget téve a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában foglaltatnak- július 1-től nem végez közétkeztetést Józsefvárosban. A Józsefvárosi Önkormányzatnak vannak kapacitásai arra, hogy házon belül lássa el a közétkeztetési feladatokat."

Pillanatnyilag tehát nincs párbeszéd, csak sok korgó gyomor. A menesztett cég, a Klassz Menza Kft. több fórumon támadja Pikó András egyszemélyi döntését, a Közbeszerzi Döntőbizottság kedden már neki adott igazat, ezt a határozatot viszont bíróságon akarja semmissé tenni a józsefvárosi polgármester.

Frissítés: megszólalt az önkormányzat

Nem igaz, hogy a szokásosnál nagyobb nehézségekbe ütközik most a kerületben a közétkeztetés biztosítása, az rendben folyik a kerületben - közölte lapunkkal a józsefvárosi önkormányzat.

Az új közbeszerzési pályázat kiírásáról tegnap döntött a pénzügyi bizottság.

A kerületnek pedig továbbra is az az álláspontunk, hogy a régi szolgáltató, a Klassz Menza Kft. szerződése semmis.