Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MSZP elnöke szombaton jelentette be, hogy április 5-ére tévévitára hívja ki Orbán Viktor miniszterelnököt. A Fidesz vasárnap adott ki egy közleményt, amelyben azt írták, a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták; a kormánypárt viszont úgy látja, hogy nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért a vita feltételei sem állnak fenn.

Mesterházy Attila úgy fogalmaz: támogatásuk "magasan a legmagasabb" az összes ellenzéki párt közül. Szavait Orbán Viktornak címezve hozzáteszi: a miniszterelnöknek ideje észrevennie, hogy "nem egyedül van a pályán".

Az MSZP elnöke azt írja, hogy a kormányfő nem az ellenzéknek, hanem az országnak tartozik a miniszterelnök-jelölti vitával. Szavai szerint Orbán Viktor "tartozik annak a négymillió embernek, akit az elmúlt négy évben megnyomorított, azoknak, akiket kifosztott, meglopott, megalázott, és azoknak, akiket arra kényszerített, hogy elhagyják hazájukat a kilátástalanság miatt".

Azt is kijelenti, hogy a miniszterelnök elbizakodottságában lenéz mindenkit, aki másként gondolkodik az országról és a nemzet jövőjéről, mint ő. Azt is kiemeli, hogy a kormányfő valójában menekül az emberek, a nyilvánosság, a demokratikus vita elől. "Négyéves teljesítménye, az ország kifosztása és megnyomorítása után ez nem is csoda" - folytatja Mesterházy Attila, aki hangsúlyozza: megismétli és fenntartja a vitára való kihívást.