Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A volt felcsúti polgármester egy év alatt akkora összeggel növelte a vagyonát, amelyet bizony sokan megirigyelhetnek. Sőt, nagyjából bárki a világon. Ennek köszönhetően összesen már 280 milliárd forintra becsült vagyon felett rendelkezik, amellyel már csak Csányi Sándor OTP-vezér előzi meg a maga 320 milliárdos tulajdonával. (A teljes listát itt olvashatja.)

Hogy mekkora összeg az utóbbi egy év vagyonnövekménye, a 160 milliárd forint? Összehasonlításképpen: bár a budapesti 4-es metró megépítésének 450 milliárd forintos költségét még nem tudná egyedül megfinanszírozni Mészáros Lőrinc, de egy modernebb stadion 15 milliárdos költségét, a Nemzeti Színház 30 milliárdra becsült számláját, vagy éppen a Kőröshegyi völgyhíd 55 milliárdját simán ki tudta volna csengetni. Sőt a volt gázszerelő önmaga is meg tudna rendezni egy vizes vébét, amely végül annyiba került, mint amennyit a magyar nábob keresett az elmúlt egy évben.

De nézzük máshogy. Amennyiben valaki egy év alatt 160 milliárd forinttal gazdagszik, az azt jelenti, hogy havi 13,3 milliárd forint növekmény landol a számláján. Eszerint naponta 438 millió forinttal, óránként 18,2 millió forinttal, percenként pedig 304 ezer forinttal lett gazdagabb - ez másodpercenként több mint 5 ezer forint. Magyarán, amíg ezt a bekezdést végigolvasta (durván 16-17 másodperc) Mészáros Lőrinc nagyjából 80 ezer forintot keresett.

A világcsúcs azért még messze

Az április eleji adatok szerint a világ ötszáz leggazdagabb emberének több mint 5200 milliárd dolláros vagyona volt. Ez 1,32 billiárdot vagy 1 326 180 milliárdot vagy 1 326 179 720 000 000 forintot jelent.

Ettől még mindig messze jár Mészáros Lőrinc, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy ebbe az összegbe 35-ször fér bele a magyar gazdaság teljes éves teljesítménye.

A milliárdosok listáját az amazonos Jeff Bezos vezette április elején 120 milliárd dollárral, őt pedig a microsoftos Bill Gates követett 90 milliárd dollárral. Ez pedig 31 800, illetve 23 850 milliárd forintot jelent - ekkor vagyon eléréséhez bizony még sok közbeszerzést kell megnyernie és sok sikeres üzletet felmutatnia Mészáros Lőrincnek.

Kép forrása: MTI Fotó/Komka Péter.