Kontinensünk nagy részének időjárását anticiklon alakítja, amelynek területén általában kevés a felhő, sok a napsütés. Frontok csupán Észak-, Északkelet-Európában vonulnak. Ezek hatására a Brit-szigeteken, Skandinávia egyes részein, illetve a Kelet-európai-síkság területén erősen felhős, vagy borult az ég, és gyenge esőről, záporról érkezik jelentés.

A Kárpát-medence időjárását kezdetben anticiklon alakítja, majd csütörtök este a fent említett frontok egyike - egy hidegfront - közelít meg minket, ezáltal északkeleten zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

Mi várható csütörtök estig?

Szerdán napnyugtáig csak kevés gomolyfelhő zavarja meg a napsütést, majd estefelé észak felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Megnövekszik, keleten meg is vastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható - idézi az OMSZ előrejelzését az MTI.

Csütörtökön általában napos idő lesz a jellemző, a keleti megyékben lesz intenzívebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből északkeleten késő délutántól, estétől elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A légmozgás szerdán mérsékelt marad, csütörtök délután megélénkül, az Északi-középhegységben meg is erősödik a délnyugati szél.

Zivatar környezetében csütörtök este viharos széllökés is előfordulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet hajnalban 6 és 11 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 25 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.