Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Árgyelán János az MTI kérdésére azt mondta: a nyáron felavatott csókakői Horthy-szobor előtti Nagy-Magyarország téren lett volna az avatás, amit végül egy másik helyszínen tartottak meg. Tudomása szerint Tolna megyében avatott az Új Magyar Gárda 130 újoncot, ami "rendben megtörtént".

"Szinte biztos, hogy emiatt szállta meg a rendőrség Csókakőt, de lyukra futottak. Volt egy Horthy-emléktúra is délelőtt a faluban, de azt nem érintette a rendőrség fellépése: a résztvevők megmásztak egy csúcsot a Vértesben és vissza is tértek a faluba" - tette hozzá.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Csókakő műveleti körzetté nyilvánításának okiról és céljairól továbbra sem nyilatkozik.

Azt mondta, a rendőrségi törvény lehetőséget biztosít arra, hogy műveleti körzetté nyilvánítson a rendőrség egy területet.

Korábban úgy nyilatkozott: bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt. Szombaton nulla órától korlátozzák a bejutást a községbe, mindent és mindenkit ellenőriznek. A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani.

Hozzátette: bűncselekmény eddig nem történt, az igazoltatások során kisebb szabálysértéseket találtak, megtették a szükséges intézkedéseket.