Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Júliusban a megszokottnál nagyobb összeget kapnak a nyugdíjasok, az infláció miatti előző hónapokra járó emelést ugyanis ekkor fizeti egyben a Magyar Államkincstár. 

Az idei nyugdíjnaptár szerint pontosan három hét múlva, július 12-én kedden kapják meg azok az esedékes havi nyugdíjat és az emelés összegét, akik banki utalással jutnak hozzá a járandóságukhoz. Akik postai úton kérték a nyugdíjuk kifizetését, azoknak a Magyar Posta nyugdíjkifizetési naptárában szereplő napon kapják meg a nekik járó összeget. 

Tállai András államtitkár a nyugdíjemelés kifizetéséről pár nappal ezelőtt azt mondta: az évközi kiegészítő emelést összesen nyolc hónap után számítják ki. A júliusban esedékes nyugdíj már magasabb összegű lesz, s a januártól júniusig tartó időszak hat hónapjának növelése is megérkezik. A kiegészítő emelés ezeken túl a februárban folyósított 13. havi nyugdíj után is jár, így áll össze a nyolc hónap. A kiegészítő emeléssel a 2,6 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt fizet ki az állam. 

A Napi.hu kedden megjelent cikkéből pedig kiderül az is, hogy nyugdíjrendszer a kormányzati prognózisok szerint is hosszú távon fenntarthatatlan, ezért átalakításra van szükség.