A fejlesztések a betegellátás színvonalának emelését, a munkakörülmények javítását, a takarékosabb gazdálkodást szolgálják - mondta Németh László.

A pályázaton elnyert forrás az ÁEEK 96 intézményében lehetővé teszi a későbbi fejlesztésekhez szükséges kiviteli tervek elkészítését, így az előremutató beruházások költségei pontosan meghatározhatók lesznek - írja az MTI.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az intézmény csaknem 30 millió forint pályázati forrást nyert el. (A csillagokat is leígéri a kormány az egészségügyben.)

18,5 millió forintból felújítják az évente több mint kétszázezer pácienst fogadó járóbeteg szakrendelő melletti negyven férőhelyes parkolót. Emellett elkészül a korábbi véradóállomás megüresedett épületének rekonstrukciós terve. A kórház hosszú távú fejlesztési koncepciója alapján ebben fizikoterápiás központot alakítanak ki, ahol évente mintegy 20 ezer beteg vehet majd részt gyógytornán, illetve mozgásszervi rehabilitációs kezelésen. A fejújítás az előzetes becslések alapján 280 millió forintba kerül majd - tudatta a főigazgató.

Fotó forrása: Shutterstock