12. Bige László (40)
33. Révész Bálint (15)
35. Szima Gábor (14,1)
43. Boros József (11,7)
66. Gáspár Gyula (8,2)
84. Deák Géza (6,1)
86. Román Gyula (6)

Kiss László
Becsült vagyon: 4 milliárd forint
A KIS Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa. A Sajóbábonyban levő Észak-Magyarországi Vegyi Művek (ÉVM) központi karbantartó műhelyét vezette, majd 1990-ben megalapította saját cégét. A KIS-cégek közül a legnagyobb, a Kischem Kft. vegyipari berendezéseket gyárt. Az övé a sajóbábonyi ipari park, ahol egy biodízelgyártó üzemet is épített. A száz tonna alapanyagot feldolgozó Ökoil cégben kisebbségi tulajdona van. A cégcsoport aktív a környezetvédelmi technológiában is: szennyvíztisztítót,hulladékégetőt is épített. A csoport éves árbevétele eléri a négymilliárd forintot.

Szűcs Sándor
Becsült vagyon: 3,5 milliárd forint
Szűcs Sándor kereskedelemmel és befektetésekkel foglalkozott, mára üzleti vállalkozásainak többségét értékesítette. Fiával közös céget működtet. Ideje nagy részét unokáival tölti.

Kotosman Zoltán és Seres Zoltán
Becsült vagyon: 3,2 milliárd forint
Az idő korábbi döntésük helyességét igazolta: a 2003-ban még 61 üzlettel elért 15 milliárd forintos forgalom öt év múlva kilencmilliárdra csökkent, s az üzletek száma 53-ra mérséklődött. A Coop Szolnok Zrt. megvásárolta a Héliker Zrt. részvényeit. A konstrukció lényege: a Héliker Zrt. önálló cég maradt, a Coop Szolnok bérli 15 évig a Héliker-üzleteket a Héliker befektetési cégétől, a Héliker Inveszt Zrt.-től. Néhányan nem nézték jó szemmel az üzletet. A versenytörvény értelmében a Gazdasági Versenyhivatal nem tagadhatta meg az engedélyt, ha az összefonódást nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását vagy fejlődését az érintett piacon. Mivel a Coop Szolnok és a Héliker együttes piaci részesedése a hazai élelmiszer-kereskedelemből két százalék volt, a GVH álláspontja szerint a fúzió kapcsán káros versenyhatásokkal nem kellett számolni, ezért a hivatal az összefonódást engedélyezte. Azóta az üzleteket átfestették,a választék cooposra változott, az árak mérséklődtek.

Miklossy Ferenc
Becsült vagyon: 2,6 milliárd forint
Finnország és Magyarország egyre szorosabb együttműködésére alapozva 2010 elejétől Finnország új magyarországi tiszteletbeli konzulja lett Miklóssy Ferenc. Az 1966-ban alapított építőipari nagyvállalat, a Keviép Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt években nemcsak Finnország és Magyarország között bizonyult jó hídépítőnek, hanem a közeli országok, Románia és Ukrajna felé is, illetve saját munkájában is fi gyelemre méltó építőmesterré vált. Az új tiszteletbeli konzul feladata, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a Finnország és Magyarország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlődését. Már évekkel ezelőtt is a világ több mint tíz országában ismerték a Keviép szakembereinek munkáit, és a szomszédos Románia magyarlakta településein is. A lokálpatriótaként ismert vállalkozó cége most is dolgozik a társaság székhelyén: a debreceni szennyvíztelep korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás egyik győzteseként vállalta a telep átépítését és kapacitásának növelését.

Ráthonyi Zoltán
Becsült vagyon: 2,4 milliárd forint
Az Alaszka Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa. Cége jelentős szereplő Hajdú-Bihar megye élelmiszer- és vegyi áru kis- és nagykereskedelmében. Saját tulajdonú debreceni nagykereskedelmi raktáruk a kezdetektől fogva C+C jellegű kiszolgálást is folytat, aminek révén Hajdú-Bihar, illetve a vele szomszédos megyék több száz kiskereskedőjével állnak napi kapcsolatban. A diszkontok és üzletek szerte az országban megtalálhatók: Mezőberény, Nádudvar, Dunaújváros, Berettyóújfalu, Miskolc, Fehérgyarmat, Hajdúsámson, Egyek szerepel a cégbejegyzésben, jelezve, hogy jó (saját) szállítási kapacitással a távolság nem jelent akadályt.

Nagy Sándor
Becsült vagyon: 2,2 milliárd forint
Nagy Sándor a Karát Szeged Kft.-ből és a Karát Kft.-ből átalakult Karát Invest Kft. tulajdonosa. Utóbbi cégének nyolc telephelye van Debrecenben és fi óktelepei nyolc településen az ország keleti felében. Nem véletlen, hogy ezek egyike Tiszacsegén, a Rév utca 2. alatt található. A tiszacsegei halászcsárda is ezen a címen van bejegyezve. Nagy Sándor a horgászat és a folyó menti település szerelmese lett az utóbbi években.

Ináncsy Miklós és felesége
Becsült vagyon: 2,1 milliárd forint
Hajdúszoboszlón három szállodájuk próbálja a fürdővárosi színvonalat felülmúlni. A zászlóshajó az 55 szobás, négycsillagos Hotel Aurum lenne, ahová - rácáfolva a hoteléttermek rossz konyhájára - híres mesterszakácsot szerződtettek séfnek. A konyhával nincs is baj, de a vendégvélemények kezdeti vezetési problémákról, a személyzet nyelvtudásának hiányáról tanúskodnak, a szállodák weblapjainak látogatásától helyesírási és szakmai hibák tántorítják el az érdeklődőket. A Park Hotel Ambrózia a fürdőváros legjobb helyén, a szállodasor elején, a városi gyógyfürdőtől 50 méterre várja a vendégeket, és a háromcsillagos InHotel is frekventált helyen található.

Pocsai Attila
Becsült vagyon: 1,5 milliárd forint
Összeomlott a Pocsai-birodalom. A hitelválság elvette a bankok vállalkozó kedvét, a saját tőke pedig kevésnek bizonyult. Március végén elkelt a régmúltra emlékeztető kedvenc, a magát a megye legnagyobb körzeti kereskedelmi rádiójaként hirdető Fun Rádió is, ami egy gazdasági rádióhálózat része lett. Már korábban hírbe hozták a Fun taxihálózatot a Debreceni Közlekedési Zrt.-vel, de a vételről szóló híreket nem erősítették meg. Hosszú ideje lóg az eladást hirdető tábla a debreceni Fontana szabadidőközponton is.