Csütörtökre virradó éjszaka északkelet, kelet felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik, kiderül az ég, az összefüggőbb felhőzet nyugat felé tevődik át, ezzel együtt pedig a csapadéktevékenység is, így már az ország középső harmadában várható hózápor, kisebb havazás. Az északi, északnyugati szél estétől veszít erejéből, de hajnaltájt ismét erőre kap a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön általában napos, északkeleten, keleten gyengén gomolyfelhős idő várható, a délután folyamán a Dunántúlon is csökken érdemben a felhőzet, addig azonban ott néhol kialakulhat kisebb hózápor, zápor. Napközben az északias szél élénk lesz, amelyet az Alföldön több helyen erős lökések kísérhetnek. Délután 1 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Pénteken döntően derült, napos, csapadékmentes idő várható. Az északkeleti, keleti szél elsősorban a Dunától keletre élénkül meg, egy-egy erős lökés is előfordulhat. Hajnalban általában -12 és -7 fok között alakul, de a kevésbé szeles északkeleti, északi fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 3 és 6 fok között várható.

Szombaton folytatódik a szinte zavartalanul napos, száraz idő, este északkelet felől szakadozott felhőzet érkezik. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -12 és -7 fok között alakul, a kevésbé szeles fagyzugokban azonban ennél több fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 4 és 7 fok közé melegszik fel a levegő - írják a meteorológusok.