Péntekre virradó éjszaka jobbára derült, száraz idő várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb lehet.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk. Elsősorban az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Szombaton általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezik, míg délkeleten még alapvetően napos marad az idő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az Alföldön. Az északira forduló szél megélénkül, többfelé megerősödhet. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 28 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a nyugati megyékben mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap hazánk nagy részén számítani lehet több-kevesebb napsütésre a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de átmenetileg erősen felhős területek is előfordulhatnak. Elszórtan várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. Hajnalban 14, 21, délután 25, 33 fok valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb - írják a meteorológusok.