Vasárnap estig eleinte jobbára erősen felhős vagy borult idő lesz, de északnyugat felől egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Kora délutánig még több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék, a havat, havas esőt egyre inkább eső váltja fel. A Dunától keletre egy összeáramlási zóna mentén estig is maradhatnak vastagabban felhős, borult területek, néhol záporral, hózáporral. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lökések kísérhetik. Késő délutántól jelentősen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható. Késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka tovább szakadozik a felhőzet. Hajnalban általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, erősebben felhős körzetek azonban ekkor is lehetnek. A Dunától keletre egy összeáramlási zóna mentén az éjszaka első felében néhol még kialakulhat zápor, hózápor, később ott is kicsi a csapadék esélye. Mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a szélvédett, kevésbé felhős, még havas részeken hidegebb is lehet.

Hétfőn az ország nagyobb részén sok lesz a gomolyfelhő, emellett azért több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Estétől fátyolfelhők is érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, délutántól a déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Kedden az északi megyékben erősen felhős idő valószínű, míg dél felé haladva egyre több napsütésre számíthatunk. Helyenként - nagyobb eséllyel északon - előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérik. Hajnalban -1, +4 fok várható, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. Délutánra többnyire 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, azonban északkeleten pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak - írják a meteorológusok.