Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nagytérségi helyzet a „szokásos” lesz a jövő hét első felében. Nyugati, délnyugati áramlással meleg légtömeg érkezik hazánk fölé, amelyet nyugaton található légörvény áramlási rendszere transzportál hozzánk.

A hőség csütörtökön, pénteken tetőzik. Ezeken a napokon a 38, 39 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet, nagy területen pedig a 35 fokot meg is haladja majd. Pénteken északnyugat felől megérkezik a hőségzáró hidegfront, ekkor nagy hőmérsékleti kontrasztra kell készülni.

A frontig kevés lesz a csapadék

Csapadék tekintetében a front érkezéséig kevés helyen kell számítanunk helyi záporok, zivatarok kialakulására. A front átvonulásakor megnő a csapadékhajlam, de továbbra is záporos, zivataros jellegű csapadék lesz a meghatározó.

A hétvégén a ciklon, amelyhez a hidegfront tartozik kelet felé mozdul, és a hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, aminek hatására a jelenlegi forgatókönyvek szerint a nemzeti ünnepünkön szeles idő várható, és a front mögött kialakulhatnak záporok, zivatarok a gyorsan vonuló gomolyfelhőkből - írják a meteorológusok.