Ma délután napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti megyékben több lesz a felhő, és ott kisebb eső, zápor, esetleg jégdara-zápor, valamint Szabolcsban havas eső is előfordulhat. Éjszakára kiderül az ég, de a Tiszántúl egyes részein köd és rétegfelhőzet képződhet.

Holnap ez utóbbiak feloszlanak, ezt leszámítva túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő valószínű, napközben a Dunántúlon fátyolfelhőkkel. Ma estig az északnyugati szél nagy területen lesz erős, sőt viharos, majd éjszakára jelentősen mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a délire forduló szél a Dunántúlon megélénkülhet, északnyugati megyéinkben meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 16 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Pénteken egy szakadozott felhősáv elvonul délkelet felé, az ország nagy részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, majd a délutáni óráktól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Főleg az északkeleti és a nyugati, délnyugati megyékben fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -6, +2, kora délután 7, 14 fokot mérhetnek.

Szombaton Az ország északi, északnyugati felén gomolyfelhős, napos idő várható, délen, délkeleten zártabb, vastagabb lehet a felhő. Néhol előfordulhat zápor, a hegyekben esetleg egy-egy hózápor. Az északi, északkeleti szelet többfelé kísérik erős lökések. A hőmérséklet hajnalban -6 és +3, kora délután 6 és 11 fok között alakul - írják a meteorológusok.