Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénzügyminiszter közölte, a minimálbér összege így 149 ezer forintra, a garantált bérminimum 195 ezer forintra nő 2019. január elsejétől, így mindkét bérkategória összege több mint a duplája lesz a 2010-es évinek. 2020-ra az előbbi összege 161 ezer forintra, utóbbié 210 600 forintra emelkedik. Az egyezséget a kormány mellett a munkaadói érdekképviseletek mindegyike, a munkavállalói oldal részéről - a Magyar Szakszervezetek Szövetsége kivételével - mindenki aláírta.

A legkisebb bérek érdemi növelésével - csakúgy, mint az előző években - jövőre is nagymértékű béremelkedés valósulhat meg hazánkban, ami tovább javítja a magyar családok anyagi helyzetét - vélte Varga Mihály.

A 2016 novemberi hatéves bérmegállapodás értelmében 2019 júliusától újabb két százalékponttal, 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, ami tovább mérsékli a vállalatok adóterheit. A munkáltatói adócsökkentés nagyobb teret ad a cégeknek, hogy minél magasabb béremeléseket hajtsanak végre a munkavállalóik körében.