Négy évvel ezelőtt szüntette meg a kormány a letelepedésikötvény-programot, de még mindig hasznot hoz azoknak a cégeknek, amelyek annak idején engedélyt kaptak a speciális állampapírok forgalmazására - írja a Szabad Európa hírportál. Összesen nyolc ilyen közvetítő vállalkozás vehetett részt a programban, amelyek közül egyetlen volt, amelyet nem valamilyen offshore helyszínen jegyezték be.

Az Arton Capital Kft. eredményét így nyomon lehet követni. A vállalkozás május 31-én adta le a tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. Ebből kiderül, hogy a kft. 2020-ban 361 millió forint adózott eredményt ért el, és úgy döntött, hogy 150 millió forintot osztalékként ki is fizet a vállalkozás egyetlen tulajdonosának, Balogh Radosztina Veselinovának.

Balogh,aki az egyetemen Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterének volt az évfolyamtársa, 2014 óta minden évben százmilliós osztalékot tudott felvenni. Balogh Radosztinának a letelepedésikötvény-program csak a magyar cégén keresztül 1 milliárd 455 millió forintot hozott eddig. A letelepedésikötvény-program 2013 júniusa és 2017 márciusa között, négy évig futott. Az volt a lényege, hogy ha egy külföldi háromszázezer euróért speciális magyar államkötvényt vásárol, akkor letelepedési engedélyt kap Magyarországon.