Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Erzsébetváros a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közös programba kezdett, mely célja az iskolák környezetének gyermekbaráttá, színesebbé és biztonságosabbá tétele. Amennyiben a mintaprojekt beváltja a hozzá fűzött reményeket hasonlók várhatóak a kerület más közterein is - írja az Építészfórum.hu.

Az egyetem kutatói a gyermekekkel közösen olyan kreatív installációkat készítettek, amely vonzóbbá teszi az iskolát és a környezetét. Az új installáció, amely ülési és rollertároló alkalmatosságként is funkcionál, illetve növénytárolókkal is el van látva, úgy lett kialakítva, hogy az autósok számára is jól látható legyen, felhívva a figyelmet a gyermekekre.

Reményeink szerint ez lassításra fogja ösztönözni az autósokat, a MOME kutatói ezt vizsgálják is, ugyanis az installáció kihelyezése előtt és után is sebességmérést végeznek az utcában - írja Niedermüller Péter, a kerület polgármestere a Facebook-bejegyzésében.

Az iskola előtti korlátra deréktámaszt és könyöklőszerű asztalt rögzítettek, az installáció részét utcai pad, növényes ládák és tárolók képezik. Az íves elemekből álló háttámlákat és a közlekedő autósok figyelmét felkeltő sárga félkör díszítést az úttestre és a járdára festett hullámzó mintázat kíséri.

 A projektet a MOME Innovációs Központja vezeti a BKK-val és az ELTE PPK-val együttműködésben.