Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mirkóczki Ádám - az Egységben a Városért Egyesület jelöltjeként októberben megválasztott - polgármester úgy fogalmazott: évek óta beszélnek róla, hogy a Fidesz a legaljasabb módszerektől sem riad vissza, amikor egy választáson akár ellenfeleket kell ledarálni, akár magának törvénytelen előnyöket szerezni. Erről Magyarországon először Egerben kerültek elő komplett bizonyítékok, amelyek Eger, Felnémet, Almár és a Berva lakótelep "tokkal-vonóval történő" listázását tartalmazzák - mondta az MTI szerint politikus.

Mielőtt a Fidesz azt hazudná, hogy ez a mi kreálmányunk, szeretném hangsúlyozni, hogy nyilvánvalóan a választási sokkból és az irodák figyelmetlen kisöpréséből fakadóan maradtak a dokumentumok az egyik alpolgármesteri iroda szekrényének mélyén - mondta a polgármester. Tájékoztatása szerint a két "vaskos" dosszié fideszes szórólapokat, érvelőkártyákat és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő jelölti ajánlóívének több oldalas fénymásolatát is tartalmazza, ezen kívül az egri önkormányzat és polgármesteri hivatal dolgozóinak személyes adatai is megtalálhatók.

Mirkóczki Ádám az említett dokumentumok egy részét a sajtónak is bemutatva kifejtette: az ajánlóívek aktivistákra vannak kiszignálva és látható az is, hogy melyik segítőnek mely utcákat kellett végigjárnia, illetve munkája során milyen megjegyzéseket tett az érintett szavazók pártszimpátiájával, politikai aktivitásával kapcsolatban. Jelezte: ez megítélése alapján kimeríti a Büntető Törvénykönyv (Btk.) 350. és 219. paragrafusa szerinti személyes adattal való visszaélés, valamint választás rendje elleni csalás bűntettét. "Komplett választási csalásról van tehát szó, ami nyilvánvalóan hosszú éveken keresztül folyt, avagy folyhatott."

Legkésőbb pénteken feljelentést tesz az ügyben. A városvezető úgy fogalmazott: a Fidesz morálisan, jogilag és minden politikai vonatkozásban megsemmisült és elvesztette létjogosultságát Egerben. A helyi közgyűlés csütörtöki ülésén ezért felszólította a párt - véleménye szerint csalással mandátumot szerzett - képviselőit tisztségük visszaadására és bocsánatkérésre a megyeszékhely lakosságától -  írta az MTI.