2022. október 3-án reggel jelentették be, hogy már aznap bezár miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő, illetve annak fedett wellness részleggel rendelkező strandja, a korábbi Miskolctapolca Strandfürdő. Október 10-én pedig a város másik két fürdőjét, a Miskolctapolca Barlangfürdőt és a Selyemréti Strandfürdőt is bezárták – írja a Termalonline.

A lap emlékeztet, a három miskolci fürdő közül a Barlangfürdőt még az ősszel újranyitották a tulajdonos önkormányzat és helyi vállalkozók anyagi hozzájárulásával.

Az Ellipsum, valamint a főként helyi lakosok körében kedvelt Selyemréti Strandfürdő viszont azóta is zárva tart.

Utóbbiról posztolta közösségi oldalán Csöbör Katalin Miskolc fideszes országgyűlési képviselő, idézzük:

Áprilisban megkezdik a felkészülést, májusban pedig újra kinyit a Selyemréti Strandfürdő! Az általam kezdeményezett bejáráson átnéztük a fürdő költségvetését, kértem Miskolc polgármesterét és a strandot üzemeltető cég vezetőjét, teremtsük meg ismét a téli nyitva tartás lehetőségét!Szüksége van a sportolni vágyó miskolciaknak a Selyemréti Strandfürdőre!

A harmadik miskolci fürdőhelyről egyelőre annyit lehet tudni, amennyit Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban közölt: az Ellipsum akkor is veszteséget jelent a városnak, ha zárva tart, és akkor is ha újból megnyitják a közönség számára. A miskolctapolcai Ellipsum élmény- és strandfürdő eddig egyébként nem üzemelt hosszan, ugyanis 2021. június 11-én avatták fel.