Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2017 óta tartó közös munka bizonyítja, hogy az agrár- és a pénzügyi szektor együttműködése tartós értéket teremt. A tervezhető pénzügyi szolgáltatásokon túl, a magyar agrárvilág számára alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok által támogatott képzési programok is. 

Az MKB pénzügyi csoport számára stratégiai jelentőségű, hogy a kulcsfontosságú agrárszereplőkkel együttműködve minden olyan kapcsolódási pontot megtaláljon, amelyek hozzájárulhatnak a mezőgazdaság pénzügyi stabilitásának fenntartásához. A pandémia megmutatta, hogy a gazdaság helyzete akár hirtelen és kiszámíthatatlanul is változhat, emiatt alapvető fontosságú az agrárvállalkozások kiszámítható pénzügyi támogatása, a modern agrárium finanszírozása, illetve a különböző szektorok szereplőinek összefogása. Ennek kiváló példája az MKB és a MEGFOSZ újabb megállapodása, amelynek keretében az MKB Bank és az MKB-Euroleasing a MEGFOSZ szakmai működésének és programjainak támogatását is tovább folytatja.

A fiatalokat szeretnék megszólítani

A felek számára a jövőben is kiemelt cél marad a fiatalabb generációk megszólítása is, hiszen a legmodernebb technológiák, technikák alkalmazása, a robotizációs folyamatok megismerése tudásfejlesztést igényelnek, amelyhez elengedhetetlen a fiatalok bevonása.

Az elmúlt évben nem volt lehetőség a kulcsfontosságú, nyilvános agrár-rendezvények megtartására, ezért a felek a digitális térbe tették át aktivitásaikat, így online eseményként tartották meg a „Legyél Te is agrárgépész!” Országos Bajnokságot.

A modern agrárium eszméjét szolgálja a tavaly létrehozott „AgrárIQ” elnevezésű online edukációs kvíz is, amelynek célja – a mezőgazdasági és pénzügyi kérdésekre adandó válaszokon keresztül - az agrárszakma népszerűsítése és az általános pénzügyi ismeretek bővítése. A kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy az első fordulóban több mint 31 ezren játszottak, közülük 6 ezren tovább jutottak a második fordulóba. 

Az MKB pénzügyi csoport továbbra is széles termékpalettával és felkészült szakértőkkel áll az agrárvállalkozások rendelkezésére annak érdekében, hogy azok biztos pénzügyi egyensúly mellett tudjanak működni, fejlődni.