Idén már 304 ezer cég befizette a kamarai hozzájárulást, de tekintettel a járványügyi helyzetre, a köztestület elfogadja a kötelezettség későbbi teljesítését is.

Parragh László megköszönte a vállalkozóknak a befizetett kamarai hozzájárulást, mert ez szavai szerint azt mutatja, fontosnak tarják, hogy a gazdaság önkormányzata működőképes maradjon.

Satuféknek tűnik mindaz, ami most bekövetkezett, és beleálltunk a földbe - így kommentálta a kormány gazdaságvédelmi akciópontjait a Hvg.hu-nak Parragh László. Véleménye szerint az eddig bejelentett intézkedések teljesen rendben vannak, azok között több olyan is van, amelyet a kamara tett le a kormány asztalára. Az elnök példaként az adófizetői határidők elcsúsztatását és a hiteltörlesztési moratóriumot említette.

Amíg nem világos, hogy meddig tart a járvány, és mekkora a veszteség, addig a költségvetési beavatkozás nem időszerű

- fogalmazott az MKIK elnöke.

Ez nem 2008, ezt másként kell megoldani. A helyzetet nehezíti, hogy ma Magyarországon senki sem tudja megmondani, milyen gyors lesz a járvány lefutása, mennyibe fog kerülni és hol kell beavatkozni.

Sajnos nagyon sok cég be fog dőlni, ágazattól, vállalkozástól, tőkétől, és attól függően, hogy kinek mennyi tartaléka van -jelentette ki Parragh.