Mocsai Lajos bejelentette, hogy elvállalta a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét, amely nem összeegyeztethető a rektori feladatokkal, így utóbbi pozícióból távozik.

„A kuratóriumot kijelölő fenntartó részéről az a döntés született, hogy oktatói és vezetői múltam, továbbá az, hogy korábban menedzser-igazgatóként is irányítottam az intézményt, alkalmassá tesz a megtisztelő pozíció betöltésére. Mindez azzal jár, hogy a kuratórium elnökeként oktathatok az egyetemen, de a saját vezetőm nem lehetek, így a rektori pozícióról le kell mondanom” – közölte az egyetem oldalán az Infostart szerint.

QP | Quality Placement

A Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében az általános rektorhelyettes, Sterbenz Tamás veszi át az egyetem vezetését az új rektor megválasztásáig.

„A döntést a felkérés után, ha nem is hosszan, de mérlegeltem. Számomra fontos volt, hogy a Testnevelési Egyetemen az alapítvány kuratóriumi elnökeként ugyanúgy részt vegyek az oktatói munkában. Nem leszek rektor, de úgy gondolom, hogy az elnöki munka alapvetően más tevékenységet kíván, mint a rektor napi tevékenysége. Emiatt a hazai, valamint nemzetközi érdekérvényesítésben, az egyetem működési feltételeinek javításában hatékonyabban tudok részt venni. A stratégiai terület számomra mindig fontos volt, edzőként, menedzserként, tudományos emberként egyaránt, ezért úgy gondolom, jelen pillanatban így tudok a Testnevelési Egyetemen a legtöbbet segíteni” – fejtette ki.