Nem támogatja a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a minőségi indikátorok alapján végzett alapbér-differenciálást az egészségügyben. A MOK szerint az alapbérnek mindenkire vonatkozóan a bértábla alapján egységesnek kell lennie, ez egészülhet ki szakterületi és pozicionális pótlékokkal és mozgóbér jellegű ösztönzőkkel. Az utóbbi két kategória forrása nem lehet az alapbér – írta az orvosi kamara Takács Péternek, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának címzett levelében.

A kamara szerint ugyanakkor a betegbiztonság és az ellátás színvonalának javítása miatt szükség van az ellátás minőségének, az egyes intézmények, részlegek teljesítmények összehasonlító mérésére, publikálásra.

De, mint ahogy azt a levélben írják:

az indikátorrendszer bevezetéséhez komolyabb előkészítést igénylő metodikára van szükség és tesztidőszak bevezetését is javasolják.

A kamara szerint a differenciált minősítési rendszer bevezetése előtt körülbelül 20 ezer minősítés elkészítésére és a jogorvoslati feltételek kidolgozására van szükség, hogy az ne ellenállást és megosztottságot eredményezzen, mely szintén veszélyeztetné az egyébként is törékeny egészségügyi rendszert.

Azt is rögzíteni kell, hogy a teljesítmény és minőség mérése az ellátórendszer, a szakterületek sokszínűsége, a tevékenységek eltérő formája, jellege miatt nem oldható meg egyetlen egységes indikátor rendszerrel. Példaként említik, hogy nem lehet azonos indikátora egy szívsebésznek, egy háziorvosnak és egy krónikus belgyógyászaton dolgozónak.

Júniusban beszélt először erről az államtitkár

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az IME Országos Egészség-gazdaságtani konferencián június végén beszélt arról, hogy az egészségügyben a dolgozók következő bérrendezéskor szeretnének bevezetni egy olyan elemet, ami a minőséghez és a teljesítményhez kapcsolódik. Példaként említette, hogy a diplomás ápolók bére egy úgynevezett középső sávban fog mozogni az orvosok és a szakdolgozók között.

A szakdolgozói bérekkel kapcsolatban elmondta, hogy az ápolók bruttó átlagkeresete az orvosi bérek harmadát sem éri el.

A bérolló kinyílt:

  • az orvosok bruttó 1,9 millió forintot keresnek,
  • addig a szakdolgozók bére bruttó 545 ezer forint körül alakul.

A MOK azt is többször hangsúlyozta: hogy szükség lenne az eltérő jellegű terhelések és felelősségi szintek elismerésére a bérben, például pótlék vagy jutalmazási rendszeren keresztül, és egy legális ösztönzés kialakítására és bevezetésére.

A MOK elnökségének álláspontja:

  • Támogatják a teljesítmény és a minőség mérését, ugyanakkor nem támogatjuk a minőségi indikátorok alapján végzett alapbér-differenciálást az egészségügyben.
  • A minőség mérése - akár egyénre lebontva is - elsősorban a betegbiztonságot, a minőség javulását, a folyamatos fejlődést, a tanulást kell, hogy támogassa.
  • Az egyéni teljesítmény mérése önmagában, az intézmény - részleg teljesítményének mérése nélkül nem vezethető be.
  • A minőségi indkkátorrendszer bevezetéséhez komolyabb előkészítést igénylő metodikára van szükség.
  • Az alapbér emelését a törvény szerint kell végrehajtani, ez nem lehet a teljesítmény alapú bérezés alapja. Ez pedig az egészségügyi szolgálati jogviszony törvény alapján 2023. január 1-től esedékes.