Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Február 4-re hívott össze a Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy rendkívüli országos küldöttgyűlést - olvasható a MOK Facebook oldalán. 

A kamara elnöksége szakértők bevonásával dolgozik a szakmailag megalapozott, a tagság érdekeit képviselő vélemény megalkotásán. Úgy vélik, hogy a kormány által megalkotott jogszabályok kiterjedten rombolják Magyarország egészségügyét. Mint írják, a küldöttgyűlésen döntenek majd az orvostársadalom közös fellépésének formájáról, hogy miként reagálnak a Belügyminisztérium azon javaslatára, hogy arra akarják kötelezni a magánorvosokat, hogy havi 20 órát a közegészségügyben dolgozzanak.

Érezzük és értjük azt a feszültséget, amit a most megjelent rendelettervezetek okoznak - írja a kamara. Az az attitűd és az az orvosokról alkotott kép, amit a törvény és rendeletei kirajzolnak, nem marad válasz és az orvostársadalom erejét megmutató reakció nélkül.

A történelem most zajlik, februárban ez már múltkor lesz

- írja Kunetz Zsombor egészségügyi elemző, orvos a MOK bejegyzésére reagálva.

Most kell a jelen kérdéseire választ adni, különben a válaszok már a "mi lett volna ha" kategóriába kerülnek, teljesen devalválva a kamara tekintélyét.