Fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, egyúttal emelkednek a díjai 2023. január 19-től – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, valamint további több száz kerékpár forgalomba állításával nő majd az eszközpark. De ezzel párhuzamosan a rendszerhazsnálati díjak jelentős drágulásáról is döntöttek.

A havi bérlet januártól 500 helyett 1000 forint lesz, az éves bérlet ára pedig 5000-ről 8500 forintra emelkedik. Duplájára nő az eddigi 20 forintos percdíj, de a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad.

A havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, de a második kerékpárért már percdíjat számolnak fel. Hozzáteszi a társaság, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert: idén 500 új bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, így mára mintegy 2060 közbringa áll rendelkezésre. 

Jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, de a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.

A közbringarendszer egy telefonos applikáció segítségével lehet igénybe venni, a cég szerint a tavaly májusi megújulás óta elég népszerű lett: idén november közepén átlépte a 4 milliós egyéni utazásszámot. Persze egyelőre még nem tudni, hogyan fogadják majd az ügyfelek az áremeléseket.