Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárgyaláson - melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is - elhangzott: kétoldalú kapcsolataink meghatározó eleme a magyar tőke erőteljes jelenléte Montenegróban, valamint az, hogy Magyarország Montenegró euro-atlanti integrációjának következetes támogatója.

Orbán Viktor és Milo Dukanovic megbeszélésén kiemelt hangsúlyt kapott a koronavírus-járvány. Havasi Bertalan emlékeztetett: a védekezés során is megmutatkozott a két ország barátsága, jó együttműködése, hiszen Magyarország 50 ezer védőmaszkot, 2500 védőruhát és 10 ezer PCR-tesztet adományozott Montenegrónak.

A magyar miniszterelnök és a montenegrói államfő hangsúlyozta: csakis az oltásokkal lehet legyőzni a vírust, és csak az oltásokkal lehet újraindítani az országok gazdaságát. Ezért Orbán Viktor és Milo Dukanovic nagy eredménynek tartja az április végén született megállapodást a magyar illetve a montenegrói hatóságok által kiállított védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, valamint a beutazási korlátozások eltörléséről a védettségi igazolvánnyal rendelkezők esetében.