A rezsiárak növekedése a legnagyobb hazai multiplex mozihálózatot sem kímélte, ezért előrébb hozták az év végén esedékes jegyáremelést vidéken.

A rezsiárak növekedése miatt a megszokott december végi, január eleji árváltozást előrébb hozták, és októberben 300-350 forinttal emelték meg a mozijegyek árait, miközben bevezettek egy szerdai, kedvezményes, 1750 forintos egységes jegyárat, ezzel kedvezve az árérzékenyebb nézőknek – mondta el a VEOL Veszprém Megyei Hírportál érdeklődésére Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója. 

Közben a nyitvatartáson is változtattak:

Szintén a rezsiköltségeink növekedése miatt hoztuk meg azt a döntést, hogy a vidéki mozijainkban hétköznap 16 órakor kezdjük az első előadást, de a hétvégi nyitva tartás változatlan maradt.

A mozitermekben óránkénti ellenőrzéssel 20 Celsius-fokos hőmérsékletet tartanak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak olyan látogatóink, akik a 20 fokot hidegnek érzik, nekik javasoljuk, hogy rétegesen öltözve érkezzenek hozzánk

– tanácsolta Buda Andrea.

Kiderült az is, hogy a forgalmon egyelőre nem érződik az infláció vagy a megnövekedett rezsi hatása, sokkal inkább függ a filmkínálattól, hogy mennyien mennek a mozikba.