Sorra döntöggette a bevételi rekordokat a Top Gun: Maverick. Joseph Kosinski rendezése elképesztő számokat produkált a májusi premierje óta.

Világszinten közel 1,5 milliárd dollár bevételre tett szert és ezzel az eredményével Tom Cruise karrierjének a legnagyobb sikere és minden idők 11. legtöbb bevételt hozó filmje lett.

Az 1986-os Top Gun közel 360 millió dollárt kaszált. Cruise legtöbb bevételt hozó filmje eddig a Mission: Impossible - Utóhatás volt, ami átlépte a 790 milliós határt.

A boxofficemojo.com összesítette az adatokat, ami alapján a Top Gun folytatása 2022-ben az év legtöbb bevételt hozó filmek listáján az első helyre repült.

Maverick történetét Amerikában 4751 moziban tűzték műsorra és közel 720 milliós összeggel landolt, amit túlszárnyalt az 1,5 milliárd dolláros világszintű bevétellel.

A vadászpilótákat követik a sorban a dinoszauruszok, a Jurrassic World: Világuralom meghaladta az 1 milliárd dolláros határt, a dobogó harmadik fokára a közel 956 millió dollárig jutott Doctor Strange az őrület multiverzumában Marvel-film került.