Tóth Csaba országgyűlési képviselő, az MSZP zuglói elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Papcsák Ferenc törvényjavaslata 99 évre ingyen egy állami cég vagyonkezelésébe adná a XIV. kerülethez tartozó Városligetet, a részvénytársaságnak pedig senkit sem kellene megkérdezni arról, hogy "mit építsen vagy romboljon" a fővárosiak hétvégi kikapcsolódását biztosító parkban, "hány fát vághat ki, mennyi zöldterületet vehet el".

Arra szólította fel a polgármestert, hogy vonja vissza a parlamentben kedden tárgyalni kezdett törvényjavaslatát, és ne okozzon több kárt Zuglónak. Azt is mondta: Papcsák Ferenc tudja, hogy a zuglóiak már nem kérnek belőle, jövőre távoznia kell a városrész éléről, ezért nyúl hozzá a "családi ezüsthöz". "El a kezekkel a Városligettől!" - követelte a szocialista politikus.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-jelöltje azt mondta: a Fidesz el akarja rabolni a budapestiektől legnagyobb közparkjukat, "fideszes ingatlankufárok" építési telekként gondolnak a Városligetre.
Szavai szerint a tervek beépítésről, a park részleges megszüntetéséről szólnak. Kitért arra is, hogy a tervezett múzeumi negyedet más helyszínen, például a Nyugati pályaudvar mögötti területen is meg lehetne valósítani, a kormány által javasolt "plázásítás" viszont a Városliget végét jelentené.

Horváth Csaba Tarlós István főpolgármestert arra szólította fel, álljon ki a város érdekeiért, menjen el Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és követelje a Városliget megőrzését. Ha ez nem sikerül neki, az MSZP népszavazást kezdeményez - közölte.