Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányhatározat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. hatáskörébe utalta a projektek sorrendjének a meghatározást, illetve azt a lehetőséget, hogy azokból néhányat akár el is hagyhat.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban közölte a miniszterelnök kabinetfőnökével, hogy az egyedi támogatásokról a döntést a Magyar Turisztikai ügynökség hozza meg, azonnali határidővel.

A korábbi kormányhatározat öt kiemelt turisztikai térséget nevesített:

  • A Balaton, amelynek a fejlesztéséből kiemelésre érdemes a bejárható Magyarország komplex víziturisztikai-, és egyéb állomásai, valamint az e-hajózás fejlesztése 6,56 milliárd, a Balatoni Szennyvízkezelési Program megvalósítása 14,97 milliárd és a vízkészlet fenntartható gazdálkodásának, vízhasználatának javítása, a szükséges infrastrukturális feltételek biztosításával 41,5 milliárd forinttal.
  • A Sopron-Fertő térségben magvalósítandó beruházások közül nagyobb tétel a Sopron belvárosi középkori várnegyed fejlesztése 7,345 milliárd, a Fertő tó alapinfrastruktúrájának fejlesztése, vízminőségének javítása 5,28 milliárd, valamint a vendégfogadás és szállásadás infrastruktúrájának megteremtése a Fertő tónál 10,05 milliárd forintból.
  • A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térség területén - egyebek mellett - villamosítani kell a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalat 21,1 milliárdból és megépül Nyíregyházán a Legoland Discovery Center 9,50 milliárd forintból.
  • A Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai övezet fejlesztésére 35,8 milliárd forintot irányzott elő a kormány.
  • A Dunakanyar fejlesztéséből pedig nagyobb tétel a Börzsönyi kisvasutak útvonalainak bővítése, a szolgáltatások továbbfejlesztése 2,28 milliárd, illetve a dunai gyorshajózás fejlesztése 12,5 milliárd forintból.