A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kormányiroda még 2018-ban kötött támogatási megállapodást a felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel (MTÜ) "Magyarország és a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm és az ahhoz tartozó könyvkiadvány, illetve a kapcsolódó kulturális-művészeti rendezvények megvalósítására" 2,295 milliárd forint értékben. A kormany.hu-ra feltöltött dokumentum szerint a szerződés teljesítésének ideje 2018 júliusától 2019. december végéig szólt.

A szerződéses adatok szerint lejárt a teljesítés ideje, ezért Hadházy Ákos független parlamenti képviselő közérdekű adatigénylést nyújtott be az MTÜ-höz, hogy megtudja, a költségvetési támogatásból mikor és hol rendeztek kulturális-művészeti rendezvényeket, mikor mutatták be és hol látható a "kreatív dokumentumfilm", és az ahhoz kapcsolódó könyvből hány példányt nyomtattak, elérhető-e kereskedelmi forgalomban?

Az ellenzéki politikus Facebook-oldalán azt írja, hogy három hónapja vár válaszokat a kérdéseire, a Guller Zoltán vezette MTÜ először 45 nap hosszabbítást kért a válaszadásra a járvány elleni védekezésre hivatkozva, majd közölte, hogy nem ő az adatgazda. Majd az MTÜ felügyeleti szervéhez, a Miniszterelnöki Kormányirodához fordult kérdéseivel, de egyelőre onnét sem kapott válaszokat.

"Ezek szerint vagy az imázsfilm veszett el, vagy a rá adott 2,3 milliárd forint. Esetleg most forgatják nekem gőzerővel" - jegyezte meg Hadházy.