A Borsod megyei anyuka 2015-ös terhességével minden rendben volt, de szüléskor komplikációk léptek fel. Az orvosok egy idő után a császármetszés mellett döntöttek, de a bíróság szerint későn - számolt be az esetről az RTL Híradó.

A kórház szakorvosai és orvosai a szakmai szabályokat megszegték, emiatt került sor a sürgősségi császármetszésre, aminek az lett a következménye, hogy a gyermek agykárosodást szenvedett - mondta el a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára.

A kisfiú nehezen mozog és lassan fejlődik. A szülők éveken át pereskedtek, először a Miskolci Törvényszéken nyertek, a híradó információi szerint 18 millió forintot kaptak. Ezután a gyerek nevében is pereltek a szülők, neki 25 millió forint sérelemdíjat állapított meg a bíróság januárban.

Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a magyar jog nem szabályozza, hogy az orvosi műhibákból adódó egészségügyi károkat mennyi pénzzel kompenzálják.

A kórház, ahol a kisfiú született, azóta a Borsod megyei központi kórházba integrálódott, így a központi kórház vált az ügy alperesévé. A kórház tudomásul vette a bíróság döntését.