Stabil a munkaerőpiac, a legfontosabb adatok bizakodásra adnak okot - mondta Bodó Sándor. Az ITM szakállamtitkára szerint a 4 millió 692 ezer foglalkoztatott "soha nem látott" foglalkoztatási mutatószám. Külön is kedvezőnek nevezte, hogy az előző hónaphoz és az előző évhez képest is növekedést mértek. Előbbi összevetésben 85 ezerrel, utóbbiban pedig 98 ezerrel többen dolgoznak. Ez azt jelenti - közölte -, hogy célba értek azok az intézkedések, amelyeket a kormány hozott, például a munkahelyvédelmi vagy a munkahelyteremtő programok.

A foglalkoztatási ráta az előző évhez képest több mint 2 százalékkal emelkedett 74,1 százalékra, a munkanélküliségi ráta pedig 4 százalékos.

A magyar válságkezelésben a munkahelyek megőrzése, a munkahelyteremtés állt a középpontban. Nem alanyi jogon történt a támogatások odaítélése, szükség volt arra, hogy a munkaadók, a munkavállalók, az egész társadalom közös felelősséget vállaljon - fejtette ki. Ennek köszönhető Bodó Sándor szerint, hogy a hazai munkaerőpiac stabilan áll a lábán ebben a helyzetben, míg külföldön vannak problémák.