Így a Munkaerőpiaci reformprogram hatására jelentősen javult az ügyintézés hatékonysága, minősége. A kiközvetítettek 96 százaléka három hónap után is munkában állt.

Hatékonyabb a vállalati kapcsolattartás a hivatalokkal, így a cégek az igényeiket közvetlen módon jelezhetik. Az erre kijelölt kapcsolattartó olyan álláskeresőket közvetít ki az adott munkára, aki az előszűrés alapján megfelel a munkáltató elvárásainak - sorolta Bodó Sándor a napilapnak.

Elsőként Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében indították el a programot, majd a tapasztalatok alapján szakmailag indokolttá vált annak országos kiterjesztése is, ami 2020 tavaszáig megtörténik.

Az ország északi, illetve északkeleti vidékén viszonylag sok a kevésbé képzett, illetve a szakmájukban nem dolgozó személy. Itt az érintetteknek jóval több segítségre van szükségük ahhoz, hogy visszakerülhessenek a munkaerőpiacra. Ez a típusú támogatás komoly szakértelmet, idő- és energiabefektetést igényel a foglalkoztatási osztályok részéről, de a kormányzat eltökélt abban, hogy mindenki, aki képes, dolgozzon Magyarországon - tette hozzá az államtitkár.