Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A következő gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosíthatja minden hazai távhőtermelő számára a működésükhöz szükséges földgázt.

Az Energiaügyi Minisztérium korábbi intézkedése nyomán a gázalapú szolgáltatóknál januártól lényegében megfeleződtek az intézmények távhő díjai.

A friss kormánydöntés az ellátásbiztonsági szempontok érvényesítésén túl ősztől még alacsonyabbra szintre szoríthatja az árakat a nem lakossági fogyasztóknál.

Az energiaválságban ez újabb komoly segítséget jelenthet az önkormányzati és más, távhőt használó intézményeknek.

A lakossági kedvezmény is egész évben jár

A lakosság 2023-ban egész évben rezsicsökkentett áron fűtheti távhővel otthonait.

Az energiaválság jelentős többletterhet rótt az intézményekre, vállalatokra. A nem lakossági fogyasztók az év elejétől olcsóbban vehetik igénybe a földgáz alapú távhőszolgáltatást.

Az úgynevezett külön kezelt intézményi díjak és az egyéb felhasználók árai a legtöbb településen közel megfeleződtek.

A hatályos árak januártól három negyedéven át maradnak érvényben, szeptember végéig nem változnak.

Átmeneti gázévről döntöttek

A szolgáltatók és ügyfeleik októbertől is biztonságos és kedvezőbb ellátása érdekében az átmeneti gázévben kijelölés alapján az MVM Csoport biztosítja a földgázt a hazai távhőtermelők számára. A kiszámíthatóság jegyében a szükséges gázmennyiséget a társaság időben lekötötte. 2023 utolsó negyedévében is jócskán csökkennek az árak.

A kapcsolódó kormányrendelet erejénél fogva legkésőbb május közepéig földgáz-kereskedelmi szerződés jön létre a kijelölt kereskedő és a felhasználók között.

 

  • A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által jóváhagyott mintaszerződéseket a földgázkereskedő hamarosan közzéteszi a honlapján.
  • A Hivatal ezt követően hirdeti ki a felhasználók esetében elismert földgáz referenciaárat.

 

Az átmeneti földgázellátás jóvoltából az intézményi és egyéb felhasználók akár harmadával olcsóbban vehetik majd igénybe a távhőszolgáltatást a következő fűtési szezonban.