Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem hoztak érdemi változást a kötelező jobbra tartásra figyelmeztető táblák az M7-es autópálya Székesfehérvár és Budapest közötti háromsávos szakaszán  - tudta meg lapunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től. Egyedül az alacsonyabb forgalmú időszakokban észleltek kismértékű pozitív változást, vagyis többen húzódtak ki, azonban a nyári időszakban ugyan úgy közlekedtek az autósok, mint korábban.

Ez nem is csoda, hiszen sem a Véda szupertraffipaxok sem más eszközök nem figyelik ennek a szabálynak a betartását.

Lapunk tavaly is megkérdezte a Magyar Közutat az akkor még csak pár hónapos tapasztalatokról. Akkor bár beszámoltak pozitív változásokról, azt írták, hogy az idő rövidségére való tekintettel még korai lenne messzemenő következtetést levonni és a vizsgálatot meg kell ismételni minden évszakban. Mint kiderült, ezek a vizsgálatok idén elmaradtak, így a fenti eredmények csak erős becslések. A cég ugyanakkor azt ígérte, hogy az autópályák forgalmi rendjének jövő évben esedékes felülvizsgálatán kívánnak foglalkozni.

Addig úgy tűnik, hogy marad az autósok józan belátása és a remény, hogy egyre többen ismerik fel, mennyire balesetbeszélyes és antiszociális a középső sávban autózni, mikor a külső szabad.