A kerület a közösségi együttélés szabályait sértő tevékenységnek minősítette a beerbike-ot. A közleményben a döntést azzal indokolták, hogy az ittasan szórakozók zavarták a családokat, a kutyasétáltatókat, a piknikezőket, és megbotránkozást váltottak ki minden pihenni vágyóból, továbbá folyamatos veszélyt jelentettek a közlekedés többi résztvevőjére. A hangoskodással, szemeteléssel járó sörbiciklizés miatt a környék lakói számtalanszor tettek panaszt az önkormányzatnál - tették hozzá.

A közlemény szerint Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester javaslatára a zuglói képviselők egyhangúan úgy döntöttek, hogy közösségellenes magatartásnak nyilvánítják a sörbiciklik használatát, és bírságolhatóvá teszik azokat, akik ilyen, kettőnél több ember által hajtható járműveken szeszesitalt fogyasztanak.

QP | Quality Placement

Továbbá bírság szabható ki azokkal szemben is, akik ilyen járműveket adnak bérbe, vagy vezetőként működnek közre azok használatában.

A tájékoztatás szerint Zugló nem közterületi alapon közelítette meg a korlátozást, mivel önmagában az ilyen járművek használata nem igényel közterület-használati hozzájárulást és nem minősülnek mozgóboltnak sem.

Ezzel a döntéssel csaknem egységes korlátozás lesz érvényben a pesti oldal turisztikailag frekventált területein.

Képünk forrása: Shutterstock