A CESA meghívásos versenyére részvételt nyert CEU InnovationsLabot négy másik inkubátorprogrammal - a Kitchen Budapesttel, a Design Terminállal, a Drukkával és a Woman Startup Competition Incubatorral - együtt hazai szakemberekből álló zsűri válogatta be a legjobbak közé. A nyertesről a zsűri és a közönség szavazatai döntöttek.

A CEU iLab egy ingyenes, nem tőkeorientált inkubátor. Az InnovationsLab a CEU három mesterképzésének - Business Analytics, Financial mesterszak és a Technology Management and Innovation, Közép-Európa egyetlen tech MBA-képzése - szoros együttműködésével a régióban egyedülálló egyetemi innovációs ökoszisztémájaként működik.

A közlemény szerint a CEU InnovationsLab volt az egyetlen egyetemhez köthető, és alig 16 hónapos történetével egyben a legfiatalabb inkubátor is a jelöltek között. A Forbes magazin az InnovationsLab három finntech startupját is Magyarország 20 legígéretesebb startupja közé sorolta. Az egyik csapat - az AbsoRice - pedig korábban elnyerte "A Hónap Innovatív Startupja" címet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.

(Megállapodott a kormány a CEU-ról?)