Alig több mint két hete létezik a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amelyet Nagy Márton vezet, máris egy miniszteri biztossal bővül az állomány: Major János lesz az állami vagyongazdálkodási stratégiáért felelős miniszteri biztos – derül ki a Hivatalos Értesítőben közzé tett utasításból.

A dokumentum szerint az új biztos feladata lesz a területre vonatkozó stratégia kialakításában és az ahhoz kapcsolódó intézkedési javaslatok kidolgozásában való tanácsadás. Emellett hozzá kerülnek az előző kormányban még a Mager Andrea-féle nemzeti vagyonért felelős miniszteri poszthoz tartozó közvetlen és közvetett állami tulajdonú ingatlanok nyilvántartási rendszerének kialakítása is. Az előző kormányban végül az a projekt nem valósult meg.

Végrehajtja mindazon feladatokat, amelyeket a gazdaságfejlesztési miniszter feladatkörébe utal. Major János ezért helyettes államtitkári fizetést kap és munkáját 1 fős titkárság is segíti – derül ki a jogszabályból.

Major János korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél volt helyettes ügyvezető 2018-tól. Pályája során dolgozott az ING-nél és az Erste Banknál, valamint az MSZVK Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt.-nél is különböző területek vezetőjeként.