Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyomozás adatai szerint a 49 éves zalaegerszegi S. Gábor 2016 októberében és 2017 januárjában egy takarmányt értékesítő társaság képviseletében több száz tonna olajos napraforgót, búzát és takarmánykukoricát adott el három cégnek.

A vásárlók átutalták a vételárat a társaság számlájára, amelyről a férfi felvette az összeget és azzal sajátjaként rendelkezett. A megrendelők az árut a tényleges tulajdonostól átvenni már nem tudták, mert S. Gábor a cége felé nem egyenlítette ki a vételárat és onnantól kezdve elérhetetlen volt. Volt olyan eset is, amikor a férfi egy valótlan tartalmú tulajdonjog elismerési nyilatkozatot adott át annak az igazolására, hogy a takarmány ténylegesen az általa képviselt társaság tulajdona. A férfi ezzel a módszerrel több mint 142 millió forintot csalt ki a cégektől - olvasható a police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói június 5-én hajnalban hét helyszínen (hat budapesti és egy zalaegerszegi ingatlanban) összehangolt akciót hajtottak végre. S. Gábort egy Budapest XVIII. kerületi lakásban fogták el, majd előállítását követően üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság 2018. június 7-én elrendelte S. Gábor házi őrizetét.

Fotó forrása: Shutterstock.