Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cseresnyés Péter (Fidesz) - egyben az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára - azt mondta: a város által megszerzett egykori két laktanya területén kialakított ipari parkban éveken át koncepciótlanul értékesítették a területeket, amelyek tervszerű fejlesztése 2006 után kezdődött meg. Tíz évvel ezelőtt mintegy 300-400 munkavállalót foglalkoztattak az itt tevékenykedő cégek, mára ez a szám 2000 fölé emelkedett - írja az MTI.

A jelenlegi ipari park területe csaknem teljesen betelt, ezért már a múlt évben megkezdődött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásából, mintegy 600 hektárnyi terület feltárásával a bővítési terv készítése.

A Modern Városok Program részeként a keleti irányú bővítés is megkezdődhetett az M7-es autópályához kapcsolódó körforgalmú csomópont megépítésével, így 80-90 hektárnyi - önkormányzati és állami területen - zajlik már a bővítés, letelepülni szándékozó érdeklődőkkel is tárgyalnak - jelezte Cseresnyés Péter.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: a meglévő ipari parkban jelenleg 139 vállalkozás található, ebből 9 cég 50-nél több munkavállalót foglalkoztat. Összesen mintegy 2200 ember dolgozik ezeknél a munkáltatóknál.

Az utolsó területek közül nemrég két kisebb vállalkozás szerzett érdekeltséget versenytárgyaláson keresztül, egy 11 ezer négyzetméteres földterület tulajdonát pedig hamarosan szintén hasonlóképpen értékesítik. A polgármester hozzátette azt is, hogy a keleti irányú területbővítésen felül Nagykanizsán egy másutt lévő, használaton kívüli üzemi területen a körforgásos gazdaság mintájául szolgáló science park építését is tervezik a közeljövőben.