Majdnem biztos, hogy a keddi szerény, 1-0-ás győzelem a Feröer-szigetek ellen kevésnek bizonyul arra, hogy a magyar labdarúgó válogatott élén maradhasson Bernd Storck. A német szövetségi kapitánynak 2018 nyaráig érvényes a szerződése, és bár az andorrai vereség után felajánlotta a lemondását, akkor bizalmat kapott még az MLSZ-től.

A munkáját kedden érdekelik a Csányi Sándor OTP-vezér vezette sportszövetségnél, sajtóinformációk szerint várhatóan elküldik. A Blikk összesítette, hogy kik jöhetnek szóba utódjaként, a hármas listán szerepel a Videotont korábban irányító portugál Paulo Sousa, az olasz Marco Rossi, aki a Honvéddal bajnokságot nyert, majd eligazolt Szlovákiába a Dunaszerdahelyhez, a harmadik jelölt pedig Lőw Zsolt lehet, aki a Bundesliga-második Leipzig stábjában dolgozik másodtrénerként. Az sem kizárt, hogy a korábbi válogatott játékos, a Sturm Graznál trénerkedő Szabics Imre lehet a befutó.

Jelentősen befolyásolja, hogy ki jöhet Storck helyére az, hogy mennyi a jelenlegi kapitány lelépési pénze. A nyáron arról lehetett hallani, hogy csak a kapitányi munkájáért 1,2 millió eurót (369 millió forintot) kap évente, míg sportigazgatói szerepvállalásáért további 500 ezer eurót (154 millió forintot) fizetnek neki. Vagyis bruttó 523 millió forintnyi bért kapna, ha maradna. Lemondása esetén ezt az összeget elveszítené, azonban, ha megegyezéssel kell távoznia, akkor százmilliókat vihetne el.

Ha alacsony árban tudnak megegyezni, akkor jöhet a legdrágább jelölt: Paulo Sousa. Ugyan a tréner jelenleg szabad, de az eddigi eredményei alapján ő kérheti a legmagasabb fizetést, nagyjából annyit mint Storck, hiszen legutóbb a Fiorentinát edzette, de dolgozott már a Basel és a Leicester City edzője is (utóbbit még annak szárnyalása előtt vezette). Sem Rossi, sem Lőw, sem Szabics nem akkora név, hogy a mostani kapitány fizetésének megfelelő összeget kérjen.