Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzetnek nem árulják el a hatóságok, hogy hányan vásároltak letelepedési államkötvényt az elmúlt hónapokban - írja a lap. Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére viszont kiderült, hogy idén február elejéig 143 ügyfelük volt a közvetítő cégeknek, amelyek többségét offshore adóparadicsomban jegyezték be.

Összesen 4845-en vettek ilyen papírt a program 2013-as indulása óta - árulta el a bevándorlási hivatal Harangozónak. Az értékesítést felfüggesztették, ezért - a napilap értesülései szerint - februárban és márciusban megugrott az érdeklődés a kötvények iránt.

A lap számításai szerint a közvetítőcégek összesen közel 120 milliárd forintot kaszálhattak tevékenységük után, miközben a magyar állam, azaz az adófizetők négy év alatt kétmilliárd forintot buktak az üzleten. A papírok után ugyanis legalább két százalékot fizetett az állam, miközben a hozamok 0,2-0,5 százalékra estek. Ráadásul a vásárolók ellenőrzése jelentős pluszmunkát adott a bevándorlási hivatalnak és a titkosszolgálatoknak.