Havi kétezer forinttal mostanra már csak egyetlen apró önkéntes pénztárnál lehet tag valaki. Év közben még akadt olyan kassza is, amely kevesebbel is beérte, de a Gyöngyház mostanra már megemelte a minimális tagdíjat 1,5 ezer forintról 3 ezer forintra.

Idén már az év elején is folytatódott az elvárt befizetések növekedése, ami sokakat kizárhat az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások közül - írta a portál.

A Honvéd Önkéntes Nyugdíjpénztárban az egységes tagdíj évente a tárgyév első napján érvényes minimálbér 60 százaléka. A minimálbér jelentős emelése miatt a havonta elvárt tagdíjfizetés a Honvéd tagjainak a tavalyi 5550 forinttal szemben 2017-ben már 6374 forint lett, ez az összeg pedig a következő évben tovább emelkedik. A Generali is az idén emelte az egységes tagdíj összegét háromezerről négyezer forintra.

A minimálisan elvárt tagdíjak megugrása évekkel ezelőtt kezdődött (ezt megelőzően még ezer forinttal is lehetett tag valaki).

Az is igaz, hogy az aktív kor után érzékelhető megtakarításhoz biztosan nem elég a havi néhány ezer forint félretétele - olvasható az Azénpénzem.hu írásában.

Kép forrása: Pixabay.com.